Naam: Jaqueline Teixeira Chiabai
Werkt bij Smurfit Kappa Roermond Papier
Functie: stagiair van de afdeling P&O
Opleiding: bedrijfsmanagement mkb
aan Fontys Hogeschool

‘Ik daag mezelf graag uit’

Geboren en opgegroeid in Brazilië, sinds een jaar of zes woonachtig in Nederland: Jaqueline Teixeira Chiabai (25) is als stagiair voor een periode van zes maanden werkzaam bij Smurfit Kappa Roermond Papier, waar zij in het kader van haar opleiding bedrijfsmanagement mkb een plan maakt om de organisatiestructuur van de afdeling logistiek te verbeteren.

Voor mijn opleiding reis ik een aantal keer per week tussen Roermond en Eindhoven, dus toen de kans zich aandiende om op fietsafstand van huis stage te lopen, twijfelde ik geen seconde. Ik kende het bedrijf, wist dat er papier wordt gemaakt, maar had hier nooit binnen gekeken.

Logistiek is het vak binnen mijn opleiding waarmee ik de meeste moeite heb, dus ik heb bewust voor een stageopdracht op dat vlak gekozen. Ik daag mezelf graag uit. Mijn opdracht betreft de herstructurering van de afdeling logistiek, zodat de workload evenredig over de medewerkers is verdeeld en de afdeling het productieproces optimaal ondersteunt.

‘De mix van leeftijden vind ik boeiend’

De eerste weken van mijn stage bracht ik de situatie in kaart, sprak met heftruckchauffeurs, de procesbeheerder en de teamleider en verzorgde een presentatie voor medewerkers: de reacties daarop helpen me mijn plan aan te scherpen. Ook het wegnemen van weerstand is onderdeel van mijn onderzoek.

De mensen in het bedrijf gaan gezellig en vriendelijk met elkaar om. Ik vind vooral de mix van leeftijden boeiend. Sommige collega’s werken hier ruim dertig jaar, anderen komen net kijken: dat gaat goed samen en er wordt veel gelachen. Ik ben vooral te vinden in de fabriek, in de buurt van de afdeling en heb zelfs al eens op een heftruck gereden. Dat kan van de bucketlist, haha.

De begeleiding vanuit Smurfit Kappa Roermond Papier is heel goed geregeld. Ik kan altijd terecht bij Marc Scheeren (teamleider) of bij HR-opleidingsadviseur Ron Sniekers. Ze geven ook feedback op de stukken die ik schrijf. Nederlands is niet mijn moedertaal, dus het is fijn dat iemand met een taalkundige blik meekijkt. Mijn Nederlands wordt steeds beter, ik versta zelfs al een beetje Limburgs.

Mijn tip voor studenten die in een papierbedrijf stage willen lopen: neem het initiatief en bel gewoon. Je krijgt er geen spijt van!

Ja, ik heb interesse in een uitdagende baan of stage

Ontdek onze uitdagende sector

VNP innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid

Verrassend van papier en karton

Verrassende producten

papierfabrieken

Uiteenlopende functies

Essity-Cuijk

Wat kun je verwachten?