Naam: Jimmy Jansen
Werkt bij Crown Van Gelder
Functie: Procesoperator nabewerking
Opleiding: Bedrijfsadministratie & VAPRO-B

Ik verwonderde me over de immense machines

Toen ik me oriënteerde op een baan bij Crown Van Gelder en de website bekeek, viel me op hoe netjes, schoon en fris alles eruitzag! Ik vermoedde dat er printpapier en kladblokken werden gemaakt, maar eenmaal aan de slag bleken papieren tassen en voedselverpakkingen de realiteit. De eerste paar dagen keek ik vooral om me heen. Ik verwonderde me over de immense, megagrote machines van tachtig meter. Heel anders dan ik me had voorgesteld.

Ik was nieuwsgierig naar werken in een technische omgeving. Mijn vorige baan was bij een gemeente. Techniek was nooit zo mijn ding, dacht ik altijd. Tot ik aan de slag mocht met een papiermachine. Een brok techniek en zo anders, uitdagender dan techniekonderwijs op school! De afwisseling van papiersoorten en gewicht zorgt ervoor dat continu technische aanpassingen moeten worden gedaan. Van een nat goedje in een grote kuip maken we papier van hoge kwaliteit. Fascinerend.

Kansen om te groeien

Werken in ploegendienst bevalt me uitstekend. Ik ben niet ieder weekend vrij, maar heb doordeweeks veel vrije tijd. Als heel Nederland boodschappen doet, ben ik aan het werk. Op dinsdagmorgen, als het overal rustig is, doe ik mijn inkopen.

Je kunt in deze sector ontzettend groeien, mits je je daarvoor openstelt en inzet. Als je motivatie goed is, merken je collega’s dat en nemen ze je op sleeptouw, leren je nieuwe dingen. De afwisseling in mijn baan is groot. Ik ben altijd aan het denken, in de weer, aan het doen. Geen dag is eentonig, iedere dag is anders. Met de juiste instelling kun je hier ver komen. De wil om te slagen is belangrijker dan je achtergrond of vooropleiding.

Een papiermachine bedienen is niet eenvoudig. Je hoeft maar één keer op de verkeerde knop te drukken en alles loopt in het honderd. Je moet een machine van binnen en buiten kennen, altijd weten wat je doet. Dan heb je het goed voor elkaar. Niets gaat hier op de automatische piloot.

Ja, ik heb interesse in een uitdagende baan of stage

Ontdek onze uitdagende sector

VNP innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid

Verrassend van papier en karton

Verrassende producten

papierfabrieken

Uiteenlopende functies

Essity-Cuijk

Wat kun je verwachten?