Naam: Leon Heeling
Werkt bij Solidus Solutions
Functie: werknemer en stagiair van de afdeling P&O
Opleiding:
human resource management aan Hogeschool Windesheim

‘Investeer in je mensen, zij zijn je belangrijkste kapitaal’

Leon Heeling (21) houdt wel van een uitdaging: hij is zowel werknemer van als stagiair bij kartonbedrijf Solidus Solutions. Een aantal dagen per week is hij HR-adviseur op de locatie in Coevorden, de rest van de week besteedt hij aan een onderzoek naar de employee experience van medewerkers van de kartongigant. ‘De passie van collega’s voor hun werk en het materiaal vind ik fascinerend.’

‘Toen ik hier voor het eerst over de vloer kwam, leek het alsof ik een stap terug in de tijd zette; al die roterende onderdelen. De papierindustrie met haar indrukwekkende machines heeft een ambachtelijk, nuchter karakter, maar reken maar dat het serieuze business is. Dag in, dag uit rollen in dit bedrijf tienduizenden kilo’s papier van de band. Hier werken mensen veelal voor langere tijd, soms langer dan dertig jaar: zij zijn vaak enorm gepassioneerd, zowel wat betreft de organisatie als de producten die we maken en zij geven hun kennis en ervaring graag door aan een nieuwe generatie collega’s.

Het onderzoek dat ik uitvoer richt zich op de employee experience bij Solidus Solutions en de manier waarop medewerkers die reis beleven. Hoe zorg je ervoor dat collega’s tevreden en betrokken zijn en blijven? Collega’s die goed in hun vel zitten bepalen immers voor een groot deel het succes van het bedrijf. Ik wil vooral een praktisch verhaal op papier zetten dat implementeerbaar is. De enquête is klaar, die neem ik binnenkort af op vier locaties. In combinatie met een aantal diepte-interviews moet dat een representatief beeld geven waarop ik mijn advies kan baseren.’

‘De combinatie van HR, het sociale aspect en bedrijfsbelangen past bij mij’

‘Tegenwoordig liggen de banen voor het oprapen en veranderen de eisen van medewerkers. Meer dan ooit is de persoonlijke ontwikkeling van collega’s daarom belangrijk, ook als je vermoedt dat iemand wellicht snel weer vertrekt – dienstverbanden worden immers steeds korter. Investeer in je mensen, zij zijn je belangrijkste kapitaal!

Ik zou het leuk en leerzaam vinden om een keer een dienst mee te draaien met een ploeg operators aan de papiermachine. Hoe beleven deze mannen en vrouwen hun werkdag? Ik zou dat graag vanuit de eerste hand ervaren. In een eerdere stage werkte ik in de olie- en gasindustrie. Ook een imponerende wereld: je voert een aantal dagen een klus uit op locatie en als die af is, ga je door naar de volgende. Je hebt echter niet zo’n enorme machine onder je hoede.

Hoe ik mijn toekomst voor me zie? De combinatie van HR, het sociale aspect en bedrijfsbelangen past bij mij. In een later stadium maak ik graag de koppeling tussen HR, marketing en vormgeving, maar nu eerst maar eens focussen op de employee experience en employer branding.’

Ja, ik heb interesse in een uitdagende baan of stage

Ontdek onze uitdagende sector

VNP innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid

Verrassend van papier en karton

Verrassende producten

papierfabrieken

Uiteenlopende functies

Essity-Cuijk

Wat kun je verwachten?