Naam: Niels Bakkerweerd
Werkt bij DJP-De Hoop
Functie: Technicus op de afdeling mechanisch-technische dienst
Opleiding: technicus engineering
aan ROC Aventus

‘Als je ambitie hebt, dan kan hier vrijwel alles’

Van een meeloopstage via een bijbaan en een eindopdracht naar een vast contract: als iemand kan vertellen waarom een stage in een papier- of kartonbedrijf een goed begin van je carrière is, dan is het Niels Bakkerweerd (20) van DJP-De Hoop. ‘Als je laat zien dat je ambities hebt, dan kan hier een heleboel’.

Toen ik in het derde jaar van de opleiding technicus engineering van ROC Aventus op zoek ging naar een plek voor een twintig weken durende meewerkstage, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en DJP-De Hoop een e-mail gestuurd. Van het een kwam het ander en voordat ik het wist werd ik rondgeleid door het bedrijf en stond ik tussen de immense machines. Dan ben je snel verkocht…

Het ging weliswaar om een meewerkstage, maar ik kreeg de ruimte om zelfstandig klussen uit te voeren: ik reviseerde pompen, dacht na over duurzaamheidsverbeteringen. Als ik er een keer niet uitkwam dan was er altijd iemand bereid me te helpen. Ik had een mooie tijd en kreeg een goede beoordeling.

Nog wat meer verantwoordelijkheden

Omdat mijn tijd bij De Hoop goed was bevallen, regelde ik er in m’n vierde studiejaar een bijbaantje: naast mijn opleiding werkte ik een dag per week bij de fabriek in Eerbeek. Dat was heel relaxed: ik kon mijn werktijden (in overleg) zelf inplannen en was dus erg flexibel. Toen ik aankaartte op zoek te zijn naar een plek om m’n eindstage tot een goed eind te brengen, was de deal snel beklonken.

Ik ging opnieuw voor een langere periode aan de slag, dit keer met een concrete opdracht: het ontwerpen van een veiligheidsbrug – een soort permanent bordes – langs een van de machines. Opnieuw had ik het uitstekend naar m’n zin, wederom verliep de samenwerking met collega’s goed en ook dit keer rondde ik de opdracht met succes af.

Je voelt het aankomen: ik raakte er steeds meer van overtuigd dat ik hier vast zou willen werken. Toevallig vertrok rond die tijd een collega van de technische dienst, zodat ik per 1 juli 2022 in dienst ben als technicus op de afdeling mechanisch-technische dienst.

Mijn huidige functie is vergelijkbaar met wat ik deed tijdens mijn stageperiodes, alleen heb ik nog wat meer verantwoordelijkheden. Ik neem deel aan projecten, bijvoorbeeld tijdens onderhoudswerkzaamheden. Als je laat zien dat je ambitieus bent, kan hier vrijwel alles.

Op mijn afdeling werken we met z’n twaalven, stuk voor stuk fijne collega’s. De sfeer is informeel, we lachen veel. Iedereen draagt bij als een probleem moet worden opgelost. Na het werk barbecueën we zo nu en dan, dat zijn mooie momenten. De komende jaren gaat een aantal collega’s met pensioen, dus alle kansen om hier aan de slag te gaan.

Een tip voor jongeren die hier stage willen lopen? Probeer het gewoon! Je zult snel genoeg merken dat we je veel te bieden hebben. Mocht je een keer langs willen komen om dit bedrijf van binnen te zien, aarzel dan niet en neem contact op. Ook voor jou staat de deur open!

Ja, ik heb interesse in een uitdagende baan of stage

Ontdek onze uitdagende sector

VNP innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid

Verrassend van papier en karton

Verrassende producten

papierfabrieken

Uiteenlopende functies

Essity-Cuijk

Wat kun je verwachten?