Naam: Randy Isaak
Werkt bij Folding Boxboard Eerbeek
Functie: Kwaliteitsspecialist

Wat een kwaliteitsspecialist doet?

Ik ben verantwoordelijk voor de controle op supervised orders: bestellingen van klanten waarvan we weten dat ze kritisch zijn (maar geen klachten hebben) of orders van klanten die in het verleden ontevreden waren. Een eerste levering aan een klant bekijken we zeer grondig: die moet tiptop in orde zijn. Natuurlijk, je streeft altijd de hoogste kwaliteit na, maar nu en dan is extra aandacht wenselijk. Soms zijn klanten simpelweg niet snel tevreden, af en toe zit er iets mis in ons productieproces en voeren we aanpassingen door.

Ik beoordeel of het aanzicht van het karton in orde is, of het glad is, of de uitsnede goed is, ik kijk of er bladestrepen zichtbaar zijn, let op de lichtdoorlatendheid, het karton moet de juiste witheid hebben en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat doe ik zowel aan de hand van machinedata, visueel, aan de hand van proeven als aan de kartonmachine.

Van houtvezel tot hagelslagdoosje

Uit houtvezels maken wij kartonnen verpakkingen van hoge kwaliteit. Dat lijkt een eenvoudig proces, maar dat valt tegen. Eerst vermalen en bleken we de grondstof, waarna die in de pulper terechtkomt. Op hoge snelheid wordt de papierpap op een zeef gespoten, waar zich het eerste blaadje vormt. Ons karton bestaat uit drie lagen en passeert zestig cilinders voordat het als enorme rol van de machine komt. Uiteindelijk worden van ons karton onder meer fastfoodbakjes, hagelslagdozen en medicijnverpakkingen gemaakt.

Na banen in de horeca, installatietechniek en ziekenhuizen begon ik in 2008 in de papier- en kartonwereld. Ik kreeg snel een vast contract en zette stappen vooruit. Ik ben het bewijs dat je in deze sector volop mogelijkheden krijgt om te groeien of een opleiding te volgen. Onze afdeling is een mix van ervaren krachten en jonge honden. De sfeer is goed en we leren veel van elkaar.

Ik adviseer jongeren een papierbedrijf te bezoeken en zelf te ervaren wat we te bieden hebben. Steeds meer merken stoppen hun producten in een duurzame, recyclebare verpakking: karton is de toekomst! Geen dag is hetzelfde, we draaien dag en nacht door, het product dat we maken is steeds net even anders en er is altijd reuring. Kom een keer langs dan leid ik je rond!

Ja, ik heb interesse in een uitdagende baan of stage

Ontdek onze uitdagende sector

VNP innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid

Verrassend van papier en karton

Verrassende producten

papierfabrieken

Uiteenlopende functies

Essity-Cuijk

Wat kun je verwachten?