Naam: Reshma Bhansing
Werkt bij Neenah Coldenhove
Functie: Productmanager
Opleiding: Master Business Administration

Contacten over de hele wereld

Voordat ik hier kwam werken, had ik het idee dat papier een krimpende markt was. ‘Alles wordt vervangen door digitale alternatieven’, veronderstelde ik. Wist ik veel dat ik er 100 procent naast zat! Eenmaal binnen bij Neenah Coldenhove ontdekte ik de variëteit aan toepassingen van papier. Opeens duikt papier op in vloeren en tafels en bij het bedrukken van kleding. Deze sector boort heel veel nieuwe markten aan. Dat opende mijn ogen.

Het grappige is dat ik lang voordat ik hier in dienst kwam onbewust allerlei producten van Neenah Coldenhove gebruikte. Kleding van ZARA wordt bedrukt met behulp van ons papier, in kastjes van IKEA wordt gebruikgemaakt van digitaal decorpapier. En natuurlijk de blauwe belastingenvelop, die jarenlang een van onze belangrijkste producten was.

Ik voelde me meteen thuis

Even terug naar de studiebanken: mijn afstudeeronderzoek focuste zich op de invloed van patenten op de sociaaleconomische samenleving. ‘Leiden patenten tot innovaties, tot werkgelegenheid?’, dat soort zaken onderzocht ik. Niet veel later kwam ik via een LinkedIn-connectie in contact met dit bedrijf. Er was een vacature voor een medewerker die zich bezighoudt met marketing en patenten; toevallig het vakgebied waar ik me net in verdiept had. Ik was aan het afstuderen, ging zonder verwachtingen het gesprek aan en voelde me meteen thuis. De internationale omgeving, het investeren in mensen en de brede functie spraken me aan. Bovendien blijken patenten voor Neenah Coldenhove en haar positie in de markt enorm belangrijk. Alles kwam precies op het goede moment samen. Ondertussen ben ik 8 jaar werkzaam bij dit bedrijf en ben ik doorgegroeid tot productmanager en ben ik verantwoordelijk voor het productportfolio van onze sublimatietransferpapieren.

Mijn baan heeft talloze toffe kanten. Het internationale karakter spreekt me aan, ik heb contacten over de hele wereld. Daarnaast bezoek ik nu en dan interessante plekken als Milaan en Atlanta. Neenah Coldenhove investeert in haar personeel, stimuleert het beste uit jezelf te halen en je ambities waar te maken. Een voorbeeld daarvan is de Master Intellectual Property & Knowledge Management die ik volgde en die wordt gefaciliteerd door het bedrijf. Daarnaast krijg je hier heel veel vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Investeren in personeel

Neenah Coldenhove investeert in haar personeel, stimuleert het beste uit jezelf te halen en je ambities waar te maken. Een voorbeeld daarvan is de Master Intellectual Property & Knowledge Management die ik volgde en die wordt gefaciliteerd door het bedrijf. Sinds 2017 is Coldenhove onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Neenah. Dit vergroot de ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden en leidde ertoe dat ik veel samenwerk met buitenlandse collega’s.

Benieuwd naar hoe het eraan toegaat in een papierbedrijf? Neem contact op, dan laat ik het je zien.

Ja, ik heb interesse in een uitdagende baan of stage

Ontdek onze uitdagende sector

VNP innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid

Verrassend van papier en karton

Verrassende producten

papierfabrieken

Uiteenlopende functies

Essity-Cuijk

Wat kun je verwachten?