Naam: Rick
Werkt bij Wepa
Functie: Medewerker elektrotechnische dienst

Ik heb met vrijwel alle soorten techniek te maken

Loop eens een dienst mee met Rick Lambers, medewerker elektrotechnische dienst bij WEPA Nederland. Met honderdzeventig collega’s produceren ze bij dit bedrijf sanitair papier: wc-rollen, papieren handdoeken en servetten. Rick combineert zijn baan met een studie elektrotechniek. Dat is pittig, maar tof: ‘ik krijg met vrijwel alle soorten techniek te maken’.

‘Voordat ik bij WEPA solliciteerde, was de Nederlandse papierwereld voor mij een grote onbekende. De kleine omvang van het bedrijf bevalt me: iedereen kent iedereen en we gaan informeel met elkaar om. 

Mijn baan als medewerker van de elektrotechnische dienst is super divers en ik krijg met zo’n beetje alle soorten techniek te maken: pneumatiek, regeltechniek, elektrotechniek en ga zo maar door. Normaliter draai ik dag- en avonddiensten, maar eens in de vier weken heb ik storingsdienst. Dan lig je lekker te slapen en word je gebeld: ‘er loopt iets niet goed met de machine, kom maar langs om het op te lossen’. Dat is best wel kicken, want iedereen zit op jou te wachten. Gelukkig kan ik goed met dat soort situaties omgaan en lukt het meestal het probleem op te lossen. Soms niet, maar dat dwingt je ook weer na te denken, scherp te blijven en je te ontwikkelen. Ik leer elke dag.

Flexibel in mijn werk

Het is fijn dat ik mijn werk flexibel kan inplannen: als ik een tentamen heb, zorg ik dat ik de dag ervoor vrij ben. Middagdiensten zijn fijn omdat je dan ’s ochtends de tijd hebt om even te shoppen.

Er komt best veel kijken bij papier maken, daar had je misschien helemaal geen idee van. Oud papier, drankenpakken, koffiebekers: we kunnen veel grondstoffen inzetten om nieuw papier van te maken. Er is vooral veel water nodig, gelukkig hebben we dat in Nederland in overvloed. Overigens zijn we zuinig op water: na gebruik wordt het gereinigd in de fabriek om opnieuw te worden ingezet of gaat het schoon terug de natuur in. Om onze processen nog milieuvriendelijker te maken is flexibel technisch denkwerk nodig. Daar draag ik graag aan bij.

Weet je wat indrukwekkend is? Als er een onderhoudstop is en de machine gaat open: dan zie je zoveel techniek per vierkante meter, ongelofelijk. Al die techniek geeft me een voorsprong op m’n studiegenoten: ik heb met vrijwel alles al eens te maken gehad.

Ja, ik heb interesse in een uitdagende baan of stage

Ontdek onze uitdagende sector

VNP innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid

Verrassend van papier en karton

Verrassende producten

papierfabrieken

Uiteenlopende functies

Essity-Cuijk

Wat kun je verwachten?