innovatie in de praktijk: technische hoogstandjes

Omdat we als sector 100 procent biobased papier en karton produceren, zoeken we dagelijks de grenzen op van de techniek met onze grondstoffen
en hightech processen. Zo experimenteren we volop met hernieuwbare grondstoffen als tomatenstengels en gras. Ook zijn we in staat meer papierproducten te recyclen. Koffiebekers worden bijvoorbeeld, ondanks het laagje plastic, steeds vaker hergebruikt om nieuwe papierproducten van te maken.

Maak ook het verschil

Dit kan niet zonder innovatie! We zijn constant bezig met de laatste ontwikkelingen en we passen de nieuwste technieken toe. Zo blijft onze sector van deze tijd en houden we werken in onze bedrijven superuitdagend. Onze mensen maken daarbij het verschil, zij werken immers dagelijks met alle innovaties om fantastisch mooie papierproducten te produceren.

Ben jij ook gek op techniek & innovatie? En wil jij ook het verschil maken? Dan is een baan bij een papier- of kartonbedrijf echt iets voor jou!

CHECK OOK ONZE VLOGS

Praktijkvoorbeeld:
eierdozen van gras

Steeds meer nieuwe grondstoffen blijken geschikt voor het maken van papier en karton. De eierdozen van gras die worden gemaakt door Huhtamaki in Franeker zijn daar een fraai voorbeeld van. De doosjes bestaan uit een mix van gras en oud papier: lekker duurzaam! Je vindt ze in de schappen van veel supermarkten.

Een mooi voorbeeld van een innovatieve oplossing in de papier- en kartonsector waar we trots op zijn!

Ja, ik heb interesse in een uitdagende baan of stage

Ontdek onze uitdagende sector

VNP innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid

Verrassend van papier en karton

Verrassende producten

papierfabrieken

Uiteenlopende functies

Essity-Cuijk

Wat kun je verwachten?