ontdek onze functies

In een papierbedrijf barst het van de uitdagende functies, zowel op mbo-, hbo- als universitair niveau. In een circulaire, technische omgeving vol indrukwekkende machines draag je bij aan de productie van papier en karton van wereldklasse. Geef je carrière een boost en ga aan de slag in de wereld van papier en karton!

Diverse mogelijkheden

Uiteraard biedt onze sector veel kansen aan technisch opgeleide mensen. Ook voor mensen zonder technische achtergrond zijn er meer dan voldoende mogelijkheden, zoals HR- en marketinggerelateerde functies. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

 

Procesoperator: een loopbaan met complexe machines

Procesoperator in een papier- of kartonfabriek is een verantwoordelijke baan. Samen met je collega’s zorg je dat de machines en geautomatiseerde bewerkingslijnen probleemloos functioneren. Je bent medeverantwoordelijk voor onderhoud en kwaliteitsmetingen, het voorkomen en verhelpen van storingen en het aanbrengen van technische verbeteringen. Een loopbaan in de papier- en kartonsector betekent werken aan innovatieve duurzame producten.

Maak kennis met Jimmy, procesoperator bij Crown Van Gelder

Technoloog: zorgen voor optimale prestaties

Als procestechnoloog werk je in een team met de productiemanager; samen ondersteun je de productie bij het oplossen van problemen en doorvoeren van verbeteringen rond de papierlijnen. Je hebt een analyserende, coachende en coördinerende rol en werkt projectmatig. Je bent de spin in het web; je werkt speelt zich zowel af aan de machine als in het lab, waar je onderzoek doet en bijdraagt aan productontwikkeling. Een afwisselende job!

Maak kennis met Laurens, procestechnoloog bij Smart Packaging Solutions

Medewerker technische dienst: veel verantwoordelijkheid

Je bent samen met je teamgenoten verantwoordelijk voor onderhoud aan en inspectie van de machines en het verhelpen van storingen aan complexe technische installaties. Je verricht nieuwbouw- en uitbreidingswerkzaamheden op werktuigbouwkundig- en elektrotechnisch gebied. Het productieproces van papier en karton gaat 24 uur per dag door, dus er is veel aan gelegen om de machine in perfecte conditie te houden. Jouw verantwoordelijkheid is groot!

Maak kennis met Rick, technicus bij WEPA Nederland

Kwaliteitsspecialist

Als kwaliteitsspecialist of laborant ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van zowel fysische als chemische analyses en metingen op papiermonsters (halfproduct en eindproduct) om na te gaan of het papier voldoet aan de kwaliteitseisen. Je rapporteert, beoordeelt en verwerkt de resultaten van deze analyses en metingen en geeft advies. Voor deze functie zijn zowel technisch inzicht als analytische skills broodnodig.

Maak kennis met Randy, kwaliteitsspecialist bij Folding Boxboard Eerbeek

Productmanager

Ook als je wat minder technisch bent ingesteld biedt onze sector voldoende uitdagingen. Wat dacht je van een toffe marketingfunctie waarbij jij en je team werken aan een positieve vibe rondom de papier- en kartonsoorten die jullie produceren? Zie je marktkansen, ben je een ondernemend type en houd je van vele contacten, dan is een marketingfunctie in een van onze bedrijven jou op het lijf geschreven.

Maak kennis met Reshma, productmanager bij Neenah Coldenhove

Ja, ik heb interesse in een uitdagende baan of stage

Ontdek onze uitdagende sector

VNP innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid

Verrassend van papier en karton

Verrassende producten

papierfabrieken

Uiteenlopende functies

Essity-Cuijk

Wat kun je verwachten?