Veelzijdige materialen

Papier en karton hebben we dagelijks vele malen in onze handen. Het is zo normaal om een pak melk uit de koelkast te pakken, een boek te lezen of een internetaankoop uit de verpakking te halen dat we er niet bij stilstaan hoe bijzonder en veelzijdig papier en karton zijn. Nederlandse fabrieken maken met name (voedsel)verpakkingen, papier voor folders en tijdschriften én toilet- en keukenpapier, maar wist je dat tegenwoordig veel meer producten van papier en karton worden gemaakt?

Verrassend van papier en karton

Kamperen in een kartonnen tent? Tot voor kort een absurd idee, maar tegenwoordig helemaal hip. Op flink wat festivals behoort duurzaam kamperen al tot de mogelijkheden. Of je huis inrichten met meubels van papier en karton? Het kan! We kennen allemaal de traditionele bordspellen die barsten van het karton, maar wist je dat het inmiddels mogelijk is een potje te tafeltennissen of tafelvoetballen op een duurzame, circulaire manier? No kidding! Hieronder vind je nog veel meer verrassende producten van papier en karton!

Overnachten in een KarTent

Ben jij een festivalganger? Dan heb je ze vast weleens voorbij zien komen: de stoere, duurzame kartonnen tenten waarin je niet alleen heerlijk slaapt, maar waarmee je ook nog eens het klimaat een dienst bewijst. Na afloop worden ze namelijk gerecycled tot nieuwe producten. Op onder meer Solar Festival en Best Kept Secret vind je deze kartonnen blikvangers!

Cocoon

Een knap staaltje innovatie, dat is de Cocoon. Deze kartonnen constructie beschermt planten en bomen in gortdroge gebieden in hun kwetsbare eerste levensfase en lost daarna op in de natuur. Daarmee draagt karton bij aan de biodiversiteit en de terugkeer van groen in de woestijn!

Tafelvoetbal

Niets is leuker dan een potje tafelvoetbal met je vrienden. Waarom niet op een kartonnen veld? Oersterk, duurzaam en een garantie voor urenlang speelplezier. Goaaaallll!

Vaas

Een prachtige bos bloemen verdient de meest stijlvolle vaas. En jawel, dat is er één van karton. Geeft ieder interieur een eigentijds tintje en laat zien waar jij voor staat: duurzame omgang met de aarde!

Meubels

Stoelen, banken, kasten: allerlei trendy meubels zijn verkrijgbaar in karton. Duurzaam design voor de generatie van nu!

Wikkelhuis

Een woning gemaakt van gerecycled karton: dat is een wikkelhouse. Dit is de ultieme duurzame woonoplossing, maar ook voor een weekendje weg is een wikkelhuis uitermate geschikt. Je ziet ze op steeds meer plekken!

Kartonnen bed

Je hebt er vast over gelezen: tijdens de Olympische Spelen van Tokyo sliepen de sporters op een bed van karton. Ze hebben een draagkracht van tweehonderd kilo en zijn volledig recyclebaar. Duurzaamheid met een gouden randje! 

(Foto: Pro Shots)

Kartonnen supporters

Wat een treurig gezicht tijdens de coronapandemie: lege stadions zorgen voor een spookachtige entourage bij sportwedstrijden. Gelukkig biedt karton uitkomst. Borussia Mönchengladbach plaatste duizenden kartonnen supporters op de tribunes en zo ontstond toch nog iets van sfeer rond het sportveld.

(Foto: GettyImages)

 

Ja, ik heb interesse in een uitdagende baan of stage

Ontdek onze uitdagende sector

VNP innovatie en duurzaamheid

Innovatie en duurzaamheid

Verrassend van papier en karton

Verrassende producten

papierfabrieken

Uiteenlopende functies

Essity-Cuijk

Wat kun je verwachten?